ارائه مدلی جهت تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد صنعت بیمه بر توسعه اکوسیستم کارآفرینی با استفاده از رهیافت دادههای تابلویی در کشورهای منتخب در بازه زمانی(2020-2010) - سعادتمند اسما; نگهداری ابراهیم; محبی محمد (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک, 2024)
هدف از مقاله حاضر ارائه مدلی جهت تعیین شاخصهای کلیدی عملکرد صنعت بیمه بر توسعه اکوسیستم کارآفرینی با استفاده از رهیافت دادههای تابلویی در کشورهای منتخب در بازه زمانی(2020-2010)است. جامعه آماری پژوهش حاضر کشورهای منتخب (فیلیپین، ایران، قزاقستان، آفریقای جنوبی، مجارستان، سوئد، لهستان، پرو، مکزیک، آرژانتین، برزیل، کلمبیا، مالزی، استرالیا، تایلند، کرواسی، ایالات متحده آمریکا، انگلستان و نروژ) با استفاده از روش داده های تابلویی انجام شد. برای این منظور از داده‌های مربوط به کشورهای منتخب طی دوره زمانی 2010-2020 و رهیافت داده‌‌های تابلویی استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار Eviews نسخه 21 استفاده شد. نتایج تحلیل نشان داد که همبستگی معناداری بین عملکرد صنعت بیمه با متغیرهای توسعه کارآفرینی، ضریب نفوذ بیمه، ریسک سیاسی، تولید ناخالص سرانه کل، حاکمیت قانون وجود دارد. برای سنجش پایایی شاخصها از آزمون لوین لین و چو استفاده شد. نتایج نشان داد که تمامی شاخصهای مورد بررسی پایا هستند. نتایج آزمون هم انباشتگی نشان داد که یک رابطه قوی بلندمدت بین متغیرهای مورد استفاده وجود دارد. ضریب برآورد شده تخمین مدل برای متغیرها؛ توسعه کارآفرینی ، ضریب نفوذ بیمه، ریسک سیاسی ، تولید ناخالص سرانه کل، حاکمیت قانون ، عملکرد صنعت بیمه برابر 3784/0-،3728/0-،2456/0-،2361/0-،2541/0-،2314/0 میباشد. به طور نمونه ضریب برآورد شده برای تولید ناخالص سرانه کل(GDP) سرانه برابر 2361/0- است. این امر بیانگر این است که 1 درصد افزایش (کاهش) در تولید تولید ناخالص سرانه کل، شاخص عملکرد صنعت بیمه به اندازه 2361/0 درصد کاهش (افزایش) مییابد.