طراحی الگوی ارزش‌آفرینی بازاریابی نسل چهارم از طریق افراد تأثیرگذار در صنعت آموزش و مشاوره با رویکرد تحلیل مضمون فناورانه - موقر مرتضی; عربی محمد; محمدخانی محمدرضا (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف این پژوهش ارائه مدلی اثربخش برای ارزش‌آفرینی بازاریابی نسل چهارم از طریق افراد تأثیرگذار در صنعت آموزش و مشاوره است. این پژوهش از نوع کاربردی و از نظر روش توصیفی-کیفی است که با بهره‌گیری از مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با خبرگان علمی و متخصصان صنعت آموزش و مشاوره انجام شد. نمونه‌گیری به روش گلوله‌برفی انجام گرفت و ۱۱ مشارکت‌کننده تا رسیدن به اشباع انتخاب شدند. روایی با روش مثلث‌سازی و روایی صوری و پایایی با توافق دو کدگذار (۹۱ درصد) تأیید شد. تحلیل داده‌ها به‌شیوه تحلیل مضمون و با کدگذاری باز، محوری و انتخابی در نرم‌افزار MAXQDA صورت گرفت. تحلیل داده‌ها به استخراج ۱۵۰ کد، ۴۲ مفهوم و ۸ مقوله نهایی انجامید. یافته‌ها نشان داد که ارزش‌آفرینی بازاریابی نسل چهارم در این صنعت حاصل تعامل هم‌زمان مجموعه‌ای از عوامل زیرساختی، بازاریابی، طراحی خدمات، دانش و تخصص، تولید محتوا، مهارت‌های ارتباطی، مهارت‌های دیجیتال و ویژگی‌های شخصیتی اینفلوئنسر است. الگوی نهایی نشان داد که ویژگی‌های شخصی و دانش تخصصی، نقش زیربنایی در اثرگذاری اینفلوئنسر دارند و این عوامل از طریق مهارت‌های دیجیتال، توان تولید محتوا، و هماهنگی با راهبردهای بازاریابی به ارزش‌آفرینی منجر می‌شوند. همچنین نتایج آشکار ساخت که ارتباط مؤثر با مخاطب، قدرت تحلیل داده‌ها، شناسایی دقیق نیازهای مشتریان و استفاده مناسب از پلتفرم‌ها متغیرهای کلیدی در موفقیت بازاریابی اینفلوئنسری در صنعت آموزش و مشاوره هستند. مدل ارائه‌شده نشان می‌دهد که ارزش‌آفرینی بازاریابی نسل چهارم در حوزه آموزش و مشاوره زمانی محقق می‌شود که اینفلوئنسرها ترکیبی متوازن از ویژگی‌های فردی، تخصص حرفه‌ای، مهارت‌های دیجیتال، ارتباطات انسانی و استراتژی‌های بازاریابی را به‌کار گیرند. این مدل می‌تواند مبنایی برای تصمیم‌گیری مدیران، طراحی راهبردهای دیجیتال و انتخاب اینفلوئنسرهای مناسب باشد.