طراحی مدل همکاری چهارجانبه صنعت، دانشگاه، دولت و جامعه برای توسعه کارآفرینی فناورانه در صنعت مواد غذایی - ناظمی حیدر; محقر علی; قاسمی روح اله (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
هدف این پژوهش طراحی و تبیین یک مدل بومی و نظام‌مند همکاری چهارجانبه صنعت، دانشگاه، دولت و جامعه برای توسعه کارآفرینی فناورانه در صنعت مواد غذایی مشهد است. این پژوهش با پارادایم تفسیری، رویکرد استقرایی و روش کیفی انجام شد و از نظریه داده‌بنیاد با رویکرد نظام‌مند اشتراوس و کوربین بهره گرفت. داده‌ها از طریق ۱۸ مصاحبه نیمه‌ساختاریافته با خبرگان صنعت، دانشگاه و دولت گردآوری شد و با استفاده از نرم‌افزار MAXQDA تحلیل گردید. برای اطمینان از روایی و پایایی، معیارهای اعتبارپذیری، انتقال‌پذیری، قابلیت اعتماد و تأییدپذیری رعایت شد. یافته‌ها منجر به استخراج ۶۸ مقوله اصلی و ۲۲۱ مقوله فرعی گردید که در شش بُعد کلان شامل شرایط علّی، پدیده محوری، شرایط زمینه‌ای، عوامل مداخله‌گر، راهبردها و پیامدها سازمان‌دهی شدند. مدل نهایی نشان داد که همکاری چهارجانبه یک نظام پیچیده، چندسطحی و پویا است که تحقق آن مستلزم هم‌افزایی نهادی، اعتماد متقابل، مدیریت دانش، سیاست‌گذاری هماهنگ و سازوکارهای نظارتی پایدار می‌باشد. مدل پیشنهادی می‌تواند به‌عنوان چارچوبی نظری–کاربردی برای سیاست‌گذاران، مدیران صنعتی و دانشگاهیان جهت تقویت نوآوری فناورانه، توسعه پایدار و ارتقای سرمایه اجتماعی مورد استفاده قرار گیرد.