طراحی راهبردهای توسعه زیست بوم مبتنی بر فناوری زنجیره بلوکی در زنجیره ارائه خدمات؛ مطالعه موردی: یک سازمان خدمات دفاعی - علیپور, افشین; عرب پناهی, سعید; مهجوری, کمیل (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک, 2024)
"فناوری بلاکچین" یا همان "فناوری زنجیره بلوکی"به عنوان یک فناوری "دفتر کل توزیع شده" که شفافیت، امنیت، قابلیت ردیابی، غیرقابل دستکاری بودن اطلاعات و تمرکززدایی را تضمین می‌کند، چشم‌انداز نوید بخشی را برای کاهش یا حل بسیاری از چالش‌های مدیریتی نظیر عدالت محوری، ارائه می‌دهد و با ارزش پیشنهادی خود یعنی "اعتماد" توانسته خود را به عنوان عاملی برای پایداری شرکت ها و سازمان ها معرفی نماید. این پژوهش سعی دارد با طراحی راهبردهای توسعه یک زیست‌بوم مبتنی بر الگوهای تجربه شده و معتبر این فناوری، بستری کارآمد، امن و شفاف را در حوزه زنجیره ارائه خدمات یک سازمان خدماتی دفاعی، ارائه نماید. برای این مهم پس از شناسایی الزامات اساسی و پیشران‌های تغییر، عوامل داخلی و خارجی مشخص می شوند که مبنای تعیین راهبردها خواهند بود. سپس با انطباق این راهبردها با الگوهای معتبر داخلی و بین‌المللی، اجزاء، ابزار و سکوهای این زیست‌بوم ارائه خواهند شد. برای پاسخ به سوالات هریک از موارد یاد شده، از روش پژوهش آمیخته و ابزارهای پرسشنامه و اخذ نظرات صاحب‌نظران در حوزه‌های مدیریتی سازمان مذکور و فناوری زنجیره بلوکی، استفاده گردیده و در انتها بر اساس نتایج بدست آمده،  نقشه استراتژی جهت ایجاد این زیست‌بوم نیز ارائه شده است.