عوامل موثر بر درآمدها و هزینه های شهرداری(مطالعه موردی: شهرداری تبریز) - دشتی, جعفر; پاک مرام, عسگر (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک, 2024)
فقدان نگرش جامع به منابع درآمدی شهرداری‌ها در قالب نظام کلان اقتصادی کشور، تغییرات و مداخلات موردی و اجرای سیاست خوداتکایی و خودکفایی شهرداری‌ها باعث شده بخش درآمدی شهرداری در وضعیت ناپایداری قرار گیرد. محدود شدن عرصه‌های قانونی و معقول کسب درآمد شهرداری منجر به وابستگی شدید بخش درآمدی شهرداری به ساخت‌وسازهای شهری و فروش تراکم مازاد شده است، به‌نحوی‌که ادامه این وضعیت آثار و تبعات نامطلوب و هزینه‌های اجتماعی ، فرهنگی و زیرساختی را برای مدیریت شهری ایجاد نموده است. از این رو، هدف پژوهش حاضر شناسایی عوامل موثر بر درآمدها و هزینه های شهرداری تبریز است. پژوهش حاضر برحسب هدف، کاربردی و ازنظر روش‌های گردآوری داده‌ها، توصیفی-تحلیلی از نوع پیمایشی مبتنی بر رویکرد مدل یابی ساختاری است. جامعه آماری پژوهش، مديران عالی،  میانی و عملیاتی و کارشناسان  شهرداری تبریز بوده و جهت گردآوري داده‌ها از پرسش‌نامه استاندارد استفاده‌شده است. نتایج نشان داد که راه‌حل قانونی، نقش گروه‌های ذی‌نفع(وزارت کشور)، نقش گروه‌های ذی‌نفع(بخش خصوصی) و بکارگیری روش های مناسب و ارائه خدمات ماشینی بر مدیریت درآمد و هزینه های شهرداری ها تاثیر مثبت و معنی داری دارد.