نقش کتابخانه‌های دانشگاهی در تقویت نوآوری استارتاپی در اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی - صداقتیان, زینب (تکنولوژی در کارآفرینی و مدیریت استراتژیک)
پژوهش حاضر با هدف مرور نظام‌مند نقش کتابخانه‌های دانشگاهی در تقویت نوآوری استارتاپی در اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی انجام شد. این مطالعه به روش مرور نظام‌مند انجام شد. جست‌وجوی منابع در پایگاه‌های Scopus، Web of Science، ScienceDirect، Emerald، SpringerLink، Taylor & Francis، ProQuest، Google Scholar، SID، Magiran، Noormags و Civilica برای بازه زمانی 2010 تا پایان 2025 انجام گرفت. در مرحله نخست، 1286 رکورد شناسایی شد. پس از حذف 312 منبع تکراری، 974 منبع بر اساس عنوان و چکیده بررسی شد و 153 منبع برای ارزیابی متن کامل باقی ماند. در نهایت، 48 مطالعه واجد شرایط وارد تحلیل نهایی شدند. داده‌ها با استفاده از فرم استخراج داده پژوهشگرساخته گردآوری و با روش تحلیل مضمون و سنتز روایتی تحلیل شدند. یافته‌ها نشان داد که نقش اطلاعاتی و پژوهشی کتابخانه‌های دانشگاهی در 42 مطالعه معادل 87.5 درصد، نقش آموزشی و مهارتی در 39 مطالعه معادل 81.3 درصد، نقش فناورانه و دیجیتال در 36 مطالعه معادل 75.0 درصد، نقش شبکه‌ساز و ارتباطی در 33 مطالعه معادل 68.8 درصد، نقش حمایتی در تجاری‌سازی دانش در 31 مطالعه معادل 64.6 درصد و نقش فرهنگی و انگیزشی در 28 مطالعه معادل 58.3 درصد گزارش شده است. همچنین، کتابخانه‌ها بیشترین نقش را در مرحله شناسایی مسئله و شکل‌گیری ایده با 85.4 درصد و اعتبارسنجی ایده با 77.1 درصد داشتند. مهم‌ترین موانع شامل ضعف اتصال نهادی کتابخانه به مراکز کارآفرینی دانشگاهی با 72.9 درصد و محدود ماندن کتابخانه به خدمات سنتی با 66.7 درصد بود. نتایج نشان داد که کتابخانه‌های دانشگاهی می‌توانند به‌عنوان زیرساخت دانشی، آموزشی، فناورانه، ارتباطی و فرهنگی در اکوسیستم کارآفرینی دانشگاهی عمل کنند و با کاهش عدم‌قطعیت اطلاعاتی، تقویت مهارت‌های پژوهشی، تسهیل دسترسی به داده‌ها و حمایت از تجاری‌سازی دانش، کیفیت نوآوری استارتاپی را ارتقا دهند.